Waarom volgen Altcoins gewoonlijk Bitcoin?

Er zijn nu meer dan 3.000 altcoins of cryptocurrencies die geen Bitcoin zijn.

Over het algemeen volgen de prijzen van altcoin die van Bitcoin

Dit komt meestal doordat kopers van altcoins over het algemeen Bitcoin Superstar kopen met fiat-valuta om te ruilen voor hun gekozen altcoin.

Sinds Bitcoin de geboorte van de cryptocurrency-industrie in 2009 teweegbracht , is het beroemde crypto-actief niet meer gebruikt om afhaalpizza’s te kopen, maar is het de zesde grootste valuta ter wereld geworden.

Maar Bitcoin is niet het allerbelangrijkste van cryptocurrencies; Tijdens het eerste decennium van de crypto-industrie is het aantal bestaande cryptocurrencies exponentieel toegenomen. Op CoinMarketCap zijn er nu meer dan 3.400 altcoins of cryptocurrencies die geen Bitcoin zijn. Ze hebben veel verschillende use-cases, van governance tot het aandrijven van data-orakels .

Toch zijn de prijzen van altcoin meestal nauw verbonden met de prijs van Bitcoin en volgen ze door dik en dun. Waarom?

Bitcoin’s dominantie van de crypto-marktkapitalisatie

De fundamentele reden achter altcoins die Bitcoin volgen, is dat de prijzen van altcoins doorgaans in Bitcoin worden gemeten . Het oorspronkelijke cryptovaluta kan worden geflankeerd door meer dan 3.000 concurrenten, maar het beheerst nog steeds meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta . Deze dominantie van de cryptomarkt geeft Bitcoin veel invloed en controle.

Bovendien kunnen de meeste altcoins niet rechtstreeks worden gekocht met fiat-valuta’s; in plaats daarvan koopt de meerderheid van de kopers eerst bitcoin en ruilen ze deze vervolgens in voor hun altcoin naar keuze. Daarom, als iemand met altcoins helemaal uit de crypto-industrie wil, is de kans groot dat ze eerst hun activa voor Bitcoin verkopen en vervolgens Bitcoin weer omzetten in een fiat-valuta. Door deze symbiotische relatie is de waarde van verschillende altcoins vaak gekoppeld aan Bitcoin.

Als gevolg hiervan wordt de waarde van een altcoin vaak afgezet tegen de prijs van Bitcoin, dus de prijs van altcoins kan dalen als Bitcoin daalt, en omgekeerd kan de prijs van altcoins stijgen als Bitcoin stijgt.

About the author