Vermeende Bitcoin Mining Scam Flagged by the Philippines SEC

Een mijnbouwprogramma waarbij Bitcoin en een Bitcoin-vork betrokken zijn, is door de Filippijnse wetgevers in elkaar geslagen omdat het een zogenaamd Ponzi-schema zou zijn.

In het kort

  • Autoriteiten hebben gewaarschuwd voor een vermeend Bitcoin mijnbouwprogramma in de Filippijnen.
  • Investeerders kunnen tot $92 per dag winnen op basis van hun initiële investering.
  • Het bedrijf heeft sindsdien de vorderingen ontkend en verklaart dat het zal blijven werken, ongeacht de rechtszaak.

De Filippijnse Veiligheids- en Uitwisselingscommissie heeft het publiek gewaarschuwd om het mijnbouwbedrijf „Mining City“ van Bitcoin, een vermeende Ponzi-regeling, te ontduiken, volgens een officiële vrijgave.

Volgens haar site biedt Mining City zes mijnpakketten aan investeerders aan, variërend van $300 tot $12.600, voor de verhuur van haar mijnbouwmachines aan de mijn „Bitcoin Vault“- een Bitcoin Future-vork die een zeer onwaarschijnlijke claim maakt dat ze een betere beveiliging hebben dan Bitcoin. Huurders kunnen dan elke dag een betaling van $2 tot $92 verwachten op basis van het plan dat ze kopen.

Maar die beloftes hebben de rode vlaggen gehesen voor de Filippijnen SEC. Het beschreef in zijn waarschuwing, ,,de regeling die door Mijnbouwstad wordt aangewend toont duidelijk aanwijzing van een mogelijke Ponzi-regeling waar de nieuwe investeerders in het betalen van ,,valse winsten“ aan vroegere investeerders worden gebruikt en is ontworpen hoofdzakelijk om zijn hoogste recruiters te bevoordelen“.

De toezichthouder voegde eraan toe dat Mining City een entiteit is zonder vergunning die illegaal in het land opereert met de vereiste richtlijnen voor virtuele valutawisselingen.

Vanaf de versie, zijn de CEO Gregory Rogowski van de Stad van de Mijnbouw, teamleider Anthony Aguilar, en Jhon Rey Grey – de beheerder van de Facebook-pagina van de Stad van de Mijnbouw – geïdentificeerd als zeer belangrijk personeel betrokken bij de regeling.

Voor nu, heeft seconde alle Filippijnse burgers geadviseerd ,,ophouden investerend in plannen die door Mijnbouwstad of door entiteiten worden aangeboden die in slimme contracten, cryptocurrencies, of digitale activauitwisselingen in dienst nemen die niet met de commissie worden geregistreerd“.

Promotors van dergelijke regelingen kunnen ook strafrechtelijk worden vervolgd met boetes van meer dan 100.000 dollar of een gevangenisstraf tot 21 jaar.

Intussen lijkt Mining City niet afgeschrikt. In een bericht op haar website staat dat zij zal blijven opereren, zelfs als haar bedrijf, of website, zou worden gesloten door een regering. Het beweert zelfs dat de regering het niet kan sluiten omdat het gedecentraliseerd is en „vrij van enige autoriteit“.

De op crypto gebaseerde Ponzi-regelingen en de verwante zwendel hebben meer dan $4.3 miljard aan gestolen en verduisterde fondsen in 2019 alleen, vanaf een vroeger rapport door op-ketting analytics vaste Chainalysis rekenschap gegeven. Oplichters lokken meestal onnozele slachtoffers met de verleiding van gemakkelijke winsten, die vaker wel dan niet een klassiek piramideschema blijken te zijn.

Praat over de gevaren van decentralisatie.

About the author