Spanish Banking Giant förberedd för Bitcoin, PayPals BTC-spel + fler nyheter

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn för dagens kryptonyheter.

Banknyheter
Den spanska bankjätten BBVA sa att från och med januari 2021 kommer dess enhet i Schweiz successivt att lansera en ny tjänst för handel och förvaring av digitala tillgångar. BBVA kommer initialt endast att hantera bitcoin (BTC) transaktioner och konton, men planerar att utöka sitt erbjudande till att omfatta andra digitala tillgångar. Från och med september 2020 hade banken tillgångar på 727 miljarder euro.
Crypto adoption nyheter
Bitcoin skulle kunna göra onlinebetalningsjätten Paypal till centrum för sina kunders ekonomiska liv eftersom BTC kommer att bidra till att öka engagemanget på denna plattform och öka intäkterna från PayPal, berättade Mizuho Securities Dan Dolev till CNBC.

NFTs nyheter

Barcelona FC-kapten Gerard Piqué investerar enligt uppgift 4,3 miljoner USD i den icke-fungibla token (NFT) -platsen Sorare, rapporterade sifted.eu. Investeringar från Barcelonas spelare, förutom den amerikanska fonden Cassius Family, ger företagets totala såddrunda till 7 miljoner euro (8,6 miljoner dollar), uppgav en annan avsättning. Piqué kommer också att gå med i teamet som en strategisk rådgivare, enligt ett Sorare-meddelande.
STOs nyheter
Den japanska värdepappersjätten SBI har ingått ett STO-relaterat partnerskapsavtal med Securitize Japan, rapporterade Coin Post. Affären involverar SBI: s SBI Digital Asset Holdings (SBI DAH), ett dotterbolag som förvaltar krypto- och digitaliserade värdepappersrelaterade affärsverksamheter. Avtalet, säger företagen, kommer att se Securitize „integreras“ med SBI DAHs plånboksbaserade vårdlösning SBI Wallet för att ge kunderna det de kallade „en enda lösning för digital säkerhetshantering med bekvämlighet och säkerhet i världsklass.“ Flytten kommer dagar efter att SBI tillkännagav förvärvet av den brittiska kryptolikviditetsleverantören B2C2.

Sydkoreanska chattappoperatören Kakaos dotterbolag Kakao Games har köpt en kontrollerande andel i blockchain-spelplattformsutvecklaren, Way2Bit, per Maeil Kyungjae. Medieföretag rapporterade att Kakao har tagit upp en andel på 46% i Way2Bit, som har registrerat cirka 9,1 MUSD i försäljning i år genom att tillhandahålla spelrelaterade tjänster och blockchain-teknik, vilket markerar en ökning med 400% jämfört med försäljningssiffrorna för 2019. Företagen bekräftade att Way2Bit skulle bli ett „dotterbolag“ till Kakao Games efter affären.

Den decentraliserade finansieringsplattformen (DeFi) Warp Finance utnyttjades för 7,7 miljoner US-dollar i stallmynt på torsdag kväll. Enligt plattformens tweet var det „ett komplicerat flashlansattack som gjorde det möjligt för användaren att låna mer än sitt säkerhetsvärde, vilket resulterade i förlust av stabila utlåningsmedel.“ Teamet har en plan för att återvinna cirka 5,5 miljoner USD som är säkrade i säkerhetsvalvet, sa de och tillade att en mer detaljerad analys kommer att publiceras „under de kommande dagarna.“
StableTech, en Tezos (XTZ) utvecklingsgrupp, lanserade inslagna Ethereum (ETH) tokens den här veckan, så att värdet av ETH kan överföras till Tezos blockchain, riktat till DeFi-användare. Ethertez (ETHtz) tokens gick live på Tezos mainnet den 12 december, vilket gör det möjligt för Tezos-användare att handla inhemska tokens som är kopplade till ETH-priset.

Börsvärde för den mest populära stablecoin, tether (USDT), översteg 20 miljarder USD, jämfört med 2 miljarder USD i februari 2019. „Folk litar på Tether och gillar att använda den mest likvida och stabila stablecoin,“ var Paolo Ardoino, Chief Technology Officer på Tether, citeras i ett pressmeddelande. Företaget hävdar att alla tjockar har 100% stöd av sina reserver, men det ger ingen ytterligare information om sina reserver. (Läs mer: Föreställ dig att regulatorer stänger av tether – Vad händer med Bitcoin?)

Den totala mängden eter som är låst i insättningsavtalet Ethereum 2.0 har nästan nått 1 miljard dollar sedan den lanserades i början av denna månad, enligt uppgifter från Etherscan. I skrivande stund (14:20 UTC) var cirka ETH 1 544 289 låst på Ethereum 2.0, för närvarande värt 982 miljoner USD.

Sydkoreas KEB Hana Bank kommer att bygga en blockchain-driven fastighetsplattform efter att ha slutfört ett avtal med två nystartade företag som specialiserat sig på digitaliserad fastighet. Per Daehan Kyungjae, KEB Hana har undertecknat ett samförståndsavtal med ett företag vid namn Ttokaebi Saesang (även känt som Duse), som driver den största plattformen för direkta fastighetstransaktioner i Sydkorea samt Aptner, ett företag som tillhandahåller smarta hemtjänster till cirka 1 miljon hem i landet. Företagen planerar att skapa en ny plattform som kommer att „skräddarsys för förändrade krav på fastighetsmarknaden.“

Bitfinex sa att det har lanserat Bitcoin Era och ETH personliga lån på Bitfinex Borrow, en peer-to-peer (P2P) digital token låneportal. Låntagare kan använda USD, USDT, EUR eller JPY som hålls på plattformen som säkerhet för att få ett lån i BTC och USD för att få ett lån i ETH.

About the author