Mark Cuban: Ethereum Better Than Bitcoin som Store of Value

  • Shark Tank-investeraren Mark Cuban säger att Ethereum kan vara en bättre butik med värde än Bitcoin i framtiden.
  • Kommentarerna gjordes i en podcast med DeFi-bloggen The Defiant.
  • Detta följer efter en AMA där kubanska deltog och avslöjade sina kryptokurrencyinnehav.

TV-personlighet och investerare Mark Cuban anser att Ethereum kan vara en bättre butik med värde än Bitcoin.

Shark Tank: Ethereum vs Bitcoin

I en ny podcast med DeFi-bloggen The Defiant föreslår miljardärinvesteraren Mark Cuban Ethereum (ETH) kan vara framtiden för värdebutiker. Kubansk, känd för sitt utseende i tv-serien Shark Tank, säger att kryptovalutans andra symbol kan till och med överträffa Bitcoin (BTC) i det området.

Kubans kommentarer överraskar få som känner honom. Han ifrågasatte Bitcoin Profit tidigare och kallade dess prisstegringar bubblaliknande. Dessutom klargjorde sportmiljardären också i podcasten sin spänning för smarta kontrakt.

Mer allmänt är dock kubanska ett fan av kryptovaluta. Han instruerade sitt basketlag, Dallas Mavericks, att acceptera kryptovalutabetalningar.

Dessutom avslöjade kubanska i en ny fråga-mig-allt (AMA) på Reddit sina kryptokurrencyinnehav, som inkluderar decentraliserat finansprojekt Aave (AAVE).

Kändiseffekten

Kubanska är inte den enda kändis eller miljardär för den delen med ett stort intresse för kryptovaluta och blockchain-rymden. Som noggrant har beskrivits är Teslas Elon Musk en entusiastisk deltagare i kryptovalutavärlden.

Den excentriska miljardärägaren av SpaceX tweets om kryptovalutans eget eviga meme, Dogecoin (DOGE). Förra året, när Musk twittrade „Ett ord: Doge“, hoppade kryptovalutan med hundtema över 1000%.

Faktum är att den kontinuerliga tweeten från miljardären om ämnet kryptovalutor ledde till en studie som tittade på effekterna av dessa tweets på kryptopriser.

Inte överraskande fann studien en signifikant ”onormal effekt” av Musk på både DOGE och BTC.

Musks popularisering av kryptovalutor på Twitter ledde till och med till att ett antal andra kändisar, bland andra Snoop Dogg, godkände DOGE och godkände dess vanliga meme-status.

En ny klass

Även om kändisar potentiellt behandlar kryptovalutautrymme som ett underhållningsmedel, investerar en ny klass av kryptovalutaägare på allvar i rymden.

Ta till exempel MicroStrategy. Företagsanalysföretaget gjorde rubriker i december för sitt bud att höja 600 miljoner dollar, som alla var avsedda för BTC.

Nyligen köpte den 10 miljoner dollar i topp-kryptovaluta på en gång. Dessutom avslöjade Musks egna Tesla nyligen i en ansökan att den skaffade upp 1,5 miljarder dollar i BTC i januari.

Kändisar brukar följa den populära kulturen och vice versa. När kubanska, Musk och Snoop Dogg visar intresse för branschen, bortom investeringsråd, återspeglar de allmänhetens intresse.

Eftersom Bitcoin för närvarande svävar under $ 50 000 kommer mer sannolikt att ha något att säga.

About the author